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Clarification Request

References: Test Plan Section 3.10.2 Device Object Supports Database_Revision property
Date of BTL-WG Response: __01-May-2011__
Background / Proposed Solution:

Test Plan-5.0.final section 3.10.2 Device Object Supports Database Revision property, for test

BTL - 7.3.2.10.X6 - Successful increment of the Database Revision property after
changing the Object Identifier property of an object

Test Method Manual

Configuration As per BTL Specified Tests.

Test If the device implements protocol revision 2 or higher, this
Conditionality test must be executed. If the IUT does not support a
changeable Object Identifier property in any object, this test
may be skipped.

Question:

If the Object_Identifier property in the Device object changes, the device becomes essentially a
completely different device in BACnet terms.

Should the Test Conditionality be further restricted, as follows: “If the device implements protocol
revision 2 or higher, this test must be executed. However, 1if the IUT does not support a
changeable Object_Identifier property in any object, or only supports a changeable
Object_Identifier property in the Device object, then this test may shall be skipped.”?

Response:

No, the standard does not make any special allowance for the changing of the device
Object_Identifier property.
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