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Clarification Request 
 
 
References:  BTL Test Plan 12.0 
 
Date of BTL-WG Response: July 18, 2013 
  
 
Background: 
 
TP 12 chapter 6.5.10 Is Able to Schedule Values of Different Data Types 
is supposed to test for the testable point of a schedule object, that can be changed so it 
schedules different datatypes (with different configurations). Only tests  7.3.2.23.Y.3 and  
7.3.2.23.Y.4 both with conditionality “must be executed” exist in that chapter. 
 
Problems: 
 

1. These tests do not test for the testable point of the chapter. None of these tests 
contains steps, that change the configuration of a schedule object. 

2. Both are marked as “must be executed”. An IUT does not need to support the 
requirements for both of these tests. 

 
Question:  
 
Should new tests be developed to test for the testable point and should the chapter be skipped as 
long as no suitable test exists? 
 
Response:  
 
"The existing tests will be used. Test Directives will change. Change the Test 
Directive in sections 6.4.5 and 6.5.10 to: Select a single Schedule object that supports 
multiple datatypes, and run the test multiple times on that one Schedule object. 
Change the datatype by vendor described means, before running the test, and 
repeat for at least two different datatypes."   


