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Clarification Request 

 
 
References:  BTL Test Plan 12.0 
 
Date of BTL-WG Response: March 7, 2013 
  
Background: 
 
B-BC Profile – SCHED-I-B Requirements 
 
According to the Profiles in 135-2010 L.7 a B-BC profile is required to support SCHED-E-B (and 
SCHED-I-B). The SCHED-I-B description in 135-2010 says: 
 
K.3.2 BIBB – Scheduling-Internal-B: 
 
…The schedule object shall support a writeable Weekly_Schedule property and at least 6 entries 
per day. The schedule object shall support a non-empty Exception_Schedule property. … 
 
Now, there is an IUT with one schedule object with a read-only Exception_Schedule property. 
This property has exactly one entry, which cannot be changed: 
 
([1] (calendar,0),{},7) 
 
(A reference to a calendar object, but no TimeValuePairs and priority 7) 
 
 
As a result the device cannot be configured for test  7.3.2.23.X.3.8 which 
is required in the testplan chapter 6.4.1. 
 
 
Question:  
 
Is this value/reference acceptable as a “non-empty Exception_Schedule”? 
Does this value satisfy the SCHED-I-B (and B-BC) BIBB requirements? 
 
Response:  
 
No and No. The BTL would not sanction a device which so blatantly violates the spirit of 
the standard. The BTL would not sanction a device which behaves in this manner. The 
BTL-WG deems it critical to have a writable Exception_Schedule. Note that BIBBs SCHED-
WS-I-B and SCHED-R-B are available for less capable devices. The wording and 
requirements of SCHED-I-B will be adjusted in a future test plan. 
 


