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Clarification Request 

References: 135.1 - 2007 - 13.1.12.1 IUT Does Not Support Segmented Response 

Background / Proposed Solution:  

135-2008 Section 20.1.9.1 server 

This parameter shall be TRUE when the Abort PDU is sent by a server. This parameter shall be 

FALSE when the Abort PDU is sent by a client. 

Here is the complete 135.1 - 2007 - 13.1.12.1 IUT Does Not Support Segmented Response Test 

Test Steps: 

1. TRANSMIT ReadPropertyMultiple-Request,
'max-APDU-length-accepted' =  B'0000', 
'segmented-response-accepted' = TRUE, 
'Object Identifier' = (Device, X), 
'Property Identifier' = Object_Identifier, 
'Property Identifier' = Object_Identifier, 
'Property Identifier' = Object_Identifier, 
'Property Identifier' = Object_Identifier, 
'Property Identifier' = Object_Identifier 

2. RECEIVE BACnet-Abort-PDU,
'Abort Reason' = SEGMENTATION_NOT_SUPPORTED 

Question: 

In an expression in Step 2, or in a Notes to Tester: section should language be added to indicate 
that the server bit in the BACnet-Abort-PDU shall be set TRUE in the required response, in order 
for the response to meet the Success Criterion? 

Response: 

Yes. Every test that is expecting a BACnet-Abort-PDU will be changed to indicate the 'server' 
parameter. 


