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Clarification Request

Date of BTL-WG Response: February 8, 2024

Background:

Clause AB 7.4 states:

The establishment of a secure WebSocket connection shall be performed as defined in RFC
6455. For establishing a secure WebSocket connection, mutual TLS authentication shall be
performed. "Mutual authentication" in this context means that both the initiating peer and the
accepting peer shall:

(a) Validate that the peer's operational certificate is well formed.

(b) Validate that the peer's operational certificate is active as of the current date and not expired.
(c) Validate that the peer's operational certificate is not revoked, if such information is available.
(d) Validate that the peer's operational certificate is directly signed by one of the locally
configured CA certificates.

Clause 12.11 Footnote 12 for the Local_Date and Local_Time properties states:

2 These properties shall be present if the device is capable of tracking date and time.
Problem:
Clause AB.7.4 requires a device that supports B/SC to maintain accurate time, but the standard

does not require a B/SC device to support DM-TS-B or DM-UTC-B.

Question:

Should a device that supports B/SC be required to support some method of maintaining time?

Response:

Yes.
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